Grafisk produktionsbyrå

Välkommen hit! Jag heter Elin Bäcklund Olsson och är grafisk formgivare och produktionsplanerare.
Med 25 års erfarenhet av den grafiska branschen varav 12 år på LFR Media och Bonnier Magazines and Brands är jag en rutinerad konsult som arbetar både med  kortare och längre uppdrag. Jag hjälper dig med  allt från trycksaker, böcker, magasin- och tidningsproduktion, företagsprofiler, logos, wordpress-sajter, visitkort, annonser till event- och produktionsplanering med mera.

Jag kan hjälpa dig med:

Tidningsformgivning

Under mina 25 yrkesverksamma år har tidnings- och magasinsformgivningen varit det jag arbetat mest med och har störst erfarenhet av. Hör av dig till mig om du behöver hjälp med att layouta din tidning i en redan färdig form eller om du behöver en redesign med uppdaterad formgivning. 

Böcker

Att arbeta med böcker är en dröm jag haft sedan barnsben. Att vara med och skapa ett så vackert och gediget hantverk, som jag anser alla böcker vara, är tillfredställande och speciellt. En helt annan sorts produktion än tidningar och trycksaker. Jag kan hjälpa er med allt från som rör framtagande av en bok, oavsett om det gäller en tryckt upplaga eller en e-bok. Formgivning av bokomslag, ett helt koncept för en bok eller hjälp med orginalarbetet för inlagan. 

Logotype & företagsprofil

Att vårda sitt varumärke blir viktigare och viktigare! Man vill synas på ett effektfullt och genomtänkt sätt för att inte försvinna i konkurrensen. Jag hjälper dig att förmedla det du vill ha sagt på ett tydligt och formstarkt sätt. Det gör jag genom att skapa logotyper från grunden men också genom att ta fram en profilmanual. Den hjälper dig att hantera de grafiska element som ingår i den grafiska profilen så tillämpningen alltid är konsekvent och korrekt.

Annonser & marknadsföringsmateriel

Behöver du marknadsföra en produkt eller tjänst? Oavsett om du vill synas digitalt eller i tryck, behövs grafisk formgivning. Jag hjälper dig ta fram: Broschyrer, foldrar, annonser, banners, flyers, skyltmaterial till butiker, affischer, DR-utskick, mässmaterial, rollups eller nya visitkort. 

Sajt

Hur ser din identitet på nätet ut? Speglar den ditt varumärke? Jag formger och konstruerar din hemsida från grunden och använder WordPress för att du lätt ska kunna uppdatera och underhålla sidan när den är färdig. Vill du skapa en ny hemsida eller göra om din befintliga? Hör av dig!

Event & produktionsplanering

Med flera års erfarenhet av att ordna event, möten, konferenser, mässor och upplevelser har jag möjlighet att producera, planera och genomföra vad du behöver. Vill du arrangera ett möte? Fira ett företagsjubileum? Hålla en föreläsning, bjuda på invigning, samlas för en konferens eller ha en personalfest. Jag hjälper dig. Med utbildning i produktionsledning och mångårig konferenserfarenhet kan jag  leverera det du vill.

Jag är en initiativrik, prestigelös och kreativ person som har en positiv och ansvarsfull inställning till mina åtaganden. Jag gillar dynamiken i att jobba i team men även att producera ensam med utmaningen att göra hela arbetet från ax till limpa.

“Deadlines är min vardag och att leverera i tid är en självklarhet.”

I portfolion hittar du axplock av vad jag producerat.

Kontakta mig!

Hör av dig om du har frågor eller funderingar om uppdrag eller vill ha en offert. Jag träffas gärna på ett möte för att se hur jag kan hjälpa er på bästa sätt.

Min övertygelse är att goda relationer och bra kommunikation är vad som ger framgång och positiva resultat.